Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел най-младият пилот, взел точка

Фетел най-младият пилот, взел точка

40
0

Себастиан Фетел стана най-младият пилот в историята на Гран при, класирал се в зоната на точките.###Себастиан Фетел стана най-младият пилот в историята на Гран при, класирал се в зоната на точките.
19-годишният младеж финишира осми в Гран при на САЩ като същевременно това бе и дебютното му състезание. Германецът попринцип е тест пилот на BMW, но тъй като Роберт Кубица не получи разрешение да кара на Индианаполис, той заместваше поляка.
„Опитах се да се подготвя за подобна задача. Така че, знаех, че това може да се случи. Просто бе въпрос на време и място. Като резервен пилот винаги трябва да си във форма. Мисля, че бяхме големи късметлии да си тръгнем с точка”, заяви Фетел и допълни:
„Първият завой бе доста тесен. Поради тази причина попаднах в трафик, който малко или много съсипа стратегията ми. Но след всичко, считам, че е добре да завършиш първото си състезание. Дори е по-добре, ако си в точките.”
Досега рекордът се държеше от Дженсън Бътън, който бе на 20 години и два месеца, когато финишира шести за Уилямс в Бразилия през 2000-та .