Начало Избрани Фетел не съжалява, че Верстапен е подобрил негово постижение

Фетел не съжалява, че Верстапен е подобрил негово постижение

1278
0
Себастиан Фетел и Макс Верстапен
Себастиан Фетел и Макс Верстапен, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел коментира новия рекорд на Макс Верстапен, записан в Гран при на Мексико. Пилотът на Ред Бул спечели състезанието на пистата Аутодромо Ерманос Родригес. Това бе 14-ти успех за нидерландеца, с който той еднолично излезе в класацията за най-много победи в един сезон.

Верстапен призна, че никога не е обръщал голямо внимание на статистиките. Състезателят на Ред Бул все пак каза, че се гордее с поредния рекорд, който успя да счупи. Предишните притежатели на този рекорд бяха Себастиан Фетел и Михаел Шумахер. Двамата германци записаха по 13 успеха през сезоните 2013 и 2004.

„Просто живея за момента. Разбира се,  винаги давам най-доброто от себе си всеки уикенд. Искам да печеля състезанията. Честно казано това е най-важното за мен“, сподели Верстапен.

„Всеки уикенд, когато се прибера вкъщи и мога да си кажа, че съм постигнал максимума или съм близо до него, съм щастлив. Но, разбира се, в F1 много неща зависят от целия ти пакет, нали? Сега имаме страхотна кола  и аз просто се наслаждавам на момента.“

„Не ме интересува толкова много да поддържам връзка с всяка статистика. Но, разбира се, това е един невероятен сезон. Все пак съм много щастлив, че спечелих толкова много състезания от началото на годината.“

Фетел от своя страна заяви, че не съжалява за това, че Верстапен е подобрил негово постижение. Четирикратният световен шампион също записа най-големите си успехи с автомобили на Ред Бул.

„Мисля, че това е чудесно за отбора. Все още познавам някои хора там. Наистина се радвам за тях и за Макс. Те свършиха наистина страхотна работа“, каза Фетел.

„Той изкара един страхотен сезон. Надявам да спечели останалите състезания до края на годината.  Всичко останало ще бъде разочарование, нали така?“

Фетел много добре знае, че поддържането на такова силно ниво не е никак лесно.

„Не, не е. Но очевидно смятам, че в Ред Бул имаха инерция от миналата година. Тазгодишният им автомобил е невероятно бърз. Те печелеха състезания, въпреки че бяха по-тежки от всички останали. Досега вероятно те вече са намалили теглото си. В този случай автомобилът е налице. Не трябва обаче да забравяме и Макс, който свърши наистина невероятна работа“, добави Себастиан Фетел.