Начало Избрани Фетел не се е страхувал да изрази своето мнение за кризата в...

Фетел не се е страхувал да изрази своето мнение за кризата в Украйна

1260
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел не се страхувал да изрази своето мнение за кризата в Украйна. Четирикратният световен шампион в F1 и пилот на Астън Мартин заяви, че не е могъл да запази мълчание по отношение на военния конфликт в Източна Европа.

След решението на президента Владимир Путин да насочи страната си към война, Фетел беше първият пилот, който изрази своята позиция по отношение на конфликта. Германецът предупреди, че е щял да откаже от участие в състезанието в Сочи. 

В крайна сметка немският пилот няма да изпълнява този ангажимент, тъй като Гран при на Русия бе премахната от календара на Формула 1 за 2022 г. Това се случи след извънредно заседание на Световния съвет на ФИА за автомобилен спорт. 

Противно на някои свои колегиФетел казва, че не се е страхувал да изрази мнението си за кризата в Украйна.

Мисля, че всеки има отношение по тази тема. Въпросът е дали всеки винаги се осмелява да сподели мнението си“, каза Фетел.

Не се срамувам от това. Според мен има някои теми, по които не може да се мълчи.“

Фетел е един от директорите на Асоциацията на пилотите от Гран при34-годишният пилот на Астън Мартин няма нищо против някой от връстниците му да запази мнението си за себе си. Той настоява, че самият конфликт е по-важен от всички индивидуални възгледи.

В момента всеки е зает със себе си, но, разбира се, това е проблем, който е по-голям от всичко останало, каза той.

Сигурен съм, че всички останали спортисти споделят това мнение. Всичко останало би ме изненадало.“

Но поначало не е важно дали ще говорим открито, или не. Важното е, че може би ситуацията ще се успокои и ще приключи в най-скоро време.

Не мисля, че някой иска тя да ескалира още повече и да излезе извън контрол. В момента това изглежда много трудно. Не е толкова важно дали някой кара бързо, или бавно, дали разполага с добър автомобилът, или не. Засега всичко това е второстепенно“, завърши Себастиан Фетел.