Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не се извинявам за това, че спечелих (видео)

Фетел: Не се извинявам за това, че спечелих (видео)

48
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви, че съжалява, задето е поставил себе си над отбора си Ред Бул в Малайзия, но не се извинява за победата, постигната на пистата Сепанг.

– Не мисля, че има какво още да се добави към случилото се. Казах го на екипа веднага, след като се извиних, че поставих себе си над отбора, което нямах намерение да правя. Наистина няма какво толкова да се добави. Не се извинявам за това, че спечелих. Мисля, че за това са ме наели на първо място, такава е причината съм тук. Обичам да се състезавам и точно това направих. За съжаление хората не отбелязаха колко добре се представихме в този ден – смятам, че като тим свършихме чудесна работа. Постигнахме фантастичен резултат, след като според мен вече бяхме направили много силен уикенд в Австралия, въпреки че там нямахме желаното класиране. Но в Малайзия се изненадахме, че отново сме на върха, надбягвахме се в челото и през цялата надпревара работихме отлично с гумите и т.н. … Според мен хората забравиха това. Мисля, че в главите им остана начинът, по който финишира състезанието – обясни Фетел в интервю преди Гран при на Китай.

Историята със заповедите от бокса в Ред Бул и Мерцедес разбуни духовете сериозно в Малайзия и дни наред бе основната обсъждана тема след надпреварата на пистата Сепанг. Фетел пренебрегна инструкция да не изпреварва съотборника си Марк Уебър, докато Нико Розберг спази нареждането да остане зад своя съекипник Люис Хамилтън.

От Ред Бул заявиха, че ще се справят с проблема по своя си начин, а съветникът на тима Хелмут Марко дори бе цитиран, че в отбора повече няма да използват заповеди от бокса. Самият Фетел пък заяви веднага след финала на втория кръг от шампионата, че не е особено горд с победата, тъй като успехът всъщност бил на Марк.