Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не се притеснявам от Маса

Фетел: Не се притеснявам от Маса

49
0
Бразилия,Себастиан Фетел

След интересна квалификация Себастиян Фетел се класира на четвърто място, като бе изпреварен от пилотите на Макларън и своя съотборник Марк Уебър. Той показа лека нервност, след като допусна грешки при първия си опит в последната част от квалификацията.

„Би било пресилено да се каже, че съм ядосан от развитието на квалификацията днес“, обясни Фетел след края на тренировката за място. „Не знам, какво са очаквали хората. Знаем, че не е никак лесно да печелим всяка събота. Зная, че очакванията винаги са големи, но ние не очаквахме нищо, освен че ще бъде трудно. Освен това преди началото на квалификацията валя, което добави допълнителна трудност.

Макларън са много бързи през целия уикенд до сега. Вчера Люис бе най-бърз, днес сутринта – Дженсън. Първата част бе доста мокро и се пързаляхме. Втората бе добра за нас. Първият ми опит в третата обаче не бе добър. Допуснах малка грешка и загубих време.

Беше ясно, че в последния си опит ще съм по-бърз. Бях доста доволен от обиколката си, но за съжаление това не бе достатъчно. Има доста случаи, в които от четвъртото място се печели състезание. Това ще е и моята цел утре.

Дали ще сменят скоростите на Маса или не, това не е наше решение. Не бе наше предишният път, така ще е и сега. Няма смисъл да мислим за това. Гледаме само и единствено себе си. Казвал съм го достатъчно често. Искам да видя първо, къде загубих време. Марк бе по-бърз от мен. Останалото ще видим утре.

Не се притеснявам, че Маса е зад мен. Няма смисъл да се притесняваме от него. концентрираме се изцяло върху старта, а те в последно време ни се отдаваха добре. Погледът ни е насочен напред.“