Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не се притеснява от това, че ще има само един предсезонен...

Фетел не се притеснява от това, че ще има само един предсезонен тест

2460
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел не се притеснява от това, че преди сезон 2021 ще има само един тест, по време на който да свикне с болида на Астън Мартин. Четирикратният световен шампион стана част от тима от Силвърстоун, където вярват, че ще им помогне да преминат на ново, по-високо ниво. Предсезонният тест бе преместен в Бахрейн, след като стана ясно, че Гран при на Австралия се отлага.

„Доколкото чух, в момента разполагаме с един тест преди сезона. Тогава за първи път ще карам новата кола. Дали това ме притеснява? Не. Положението е такова, каквото е“, заяви Фетел

Германецът сподели още с официалния сайт на F1, че през годините един пилот свиква да извлича максимума от времето си на писта, независимо с колко разполага.

„Ден и половина може да не звучи като много време, но пак имаш възможност да караш. Всички сме в това положение. Освен това в наши дни предварително може да се свърши много работа. Според мен ключова ще е подготовката точно преди теста и след това непосредствено преди първия старт.“

В Астън Мартин възлагат наистина големи надежди на Фетел и неговия опит. И основният акционер Лорънс Строл, и шефът на екипа Отмар Шафнауер посочиха, че разчитат на него да помогне за извеждане настройката и мисленето на целия тим на ново ниво.

„Себастиан е доказан пилот, четирикратен световен шампион с опит, помогнал на екипи да станат победители и претенденти в първенството. Ето защо бе толкова важно да го привлечем. Той носи онази настройка на победителите и със сигурност има какво да научим от него“, посочи Шафнауер.

„Фетел има работна етика, несравнима с която и да е друга в падока – по отношение на това колко упорито се труди. А един от начините, по които ще станем световни шампиони, е да накарам хората си да мислят и действат като световни шампиони. Това се постига като вземеш четирикратен носител на короната в отбора“, заяви Строл.