Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Предсезонният тест ще е на 12-14 март в Бахрейн, Ботас тренира...

Накратко: Предсезонният тест ще е на 12-14 март в Бахрейн, Ботас тренира за рали Арктик

1799
0
Гран при на Бахрейн, Манама, Сахир
снимка: Пирели

Отборите във Формула 1 постигнаха съгласие да отложат предсезонния тест, както и да го проведат в Бахрейн

Промяната идва вследствие на разместванията в календара, които бяха обявени днес. Стартовете в Австралия и Китай бяха отложени. Този в Мелбърн получи дата за втората половина на ноември. Разговорите с китайския промоутър продължават.

Първоначално предсезонният тест бе планиран за началото на март на пистата Каталуния в Испания. Вместо това отборите са се разбрали да изпробват за първи път на трасе болидите си за 2021 г. от 12 до 14 март на Сахир в Бахрейн. Пистата до Барселона е сравнително близо до базите на отборите. Метеорологичните условия на Сахир обаче са несравнимо по-добри по това време на годината.

Валтери Ботас тренира за рали Арктик, в което трябва да участва в края на тази седмица

Надпреварата се провежда традиционно през януари, базата й е Рованиеми и е първи кръг от финландския рали шампионат. Пилотът на Мерцедес във Формула 1 ще се включи със Ситроен DS3 WRC. По-рано във финландската преса имаше предположения, че Ботас може да е зад волана на Хюндай i20 WRC, но той взе френския автомобил от Нола Моторспорт.

Навигатор на Валтери в надпреварата, която ще се проведе на 15-16 януари, отново – както и при предишни негови участие – ще е Тимо Раутиайнен, който бе копилот на двукратния световен рали шампион Маркус Грьонхолм.

Ботас показа и каската си за надпреварата. Дизайнът й е направен от приятелката му Тифани Кромуел.

Трикратният победител в рали Дакар Карлос Сайнц старши заяви отново, че се гордее със сина си, който носи неговото име и от този сезон е пилот на Ферари

„Всеки ден се чуваме. Карлос се гордее с мен така, както аз с неговото представяне във Формула 1. Той стана по-известен – сега аз съм бащата на новия пилот на Ферари! Направихме си купон, когато разбрахме за договора му със Скудерията. Подобно събитие не се случва всеки ден, а синът ми бе на седмото небе от щастие. Виждам, че е мотивиран и готов за нови изяви. Карлос и Шарл [Льоклер] са двама млади, талантливи, много бързи и умни пилоти. Ще се сработят и ще помагат на отбора да върви напред. Убеден съм, че ще имат отлични взаимоотношения“, сподели Сайнц старши.

Двукратният световен рали шампион върви трети в тазгодишното издание на рали Дакар.

Ромен Грожан съобщи, че бинтовете и от двете му ръце вече са свалени

Бившият пилот на Хаас катастрофира зловещо в началото на Гран при на Бахрейн миналия сезон. Спаси се като по чудо с минимални контузии, най-тежки от които бяха изгарянията по ръцете му. (Специален материал за технологиите, помогнали на Грожан да преодолее страховития инцидент може да намерите в брой 243 на списание ClubS1.)