Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не съжалява, че не се върна в Ред Бул

Фетел не съжалява, че не се върна в Ред Бул

1448
0
Себастиан Фетел, Серхио Перес
Себастиан Фетел и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Отборът на Ред Бул води сериозна битка с Мерцедес от началото на сезон 2021 и това доведе до въпроса съжалява ли Себастиан Фетел, че не се върна в отбора, с който спечели четирите си титли във Формула 1. Немският пилот отиде в Астън Мартин, след като през 2020 г. от Ферари решиха да не подновяват договора му. Той обясни, че връщане в Ред Бул не е било и възможно и допълни, че всъщност се радва за Серхио Перес. Фетел на практика зае мястото на мексиканския пилот. В Милтън Кийнс нарушиха дългогодишната си практика да взимат само пилоти от собствената си академия и привлякоха Перес. Серхио пък обясни неколкократно от началото на сезона, че му трябва известно време, за да свикне с новата си кола. Той спечели шестия кръг от първенството – Гран при на Азербайджан.

„Не съжалявам, а и не мисля, че беше опция. Очевидно е, че реших да тръгна в нова посока с друг отбор. С Астън Мартин започнахме едно различно пътешествие и съм щастлив от това. А и честно казано – и наистина го имам предвид от сърце, съм много щастлив, че Чеко получи страхотно място, защото го заслужава. Той демонстрира не само с победа, а през последните 10 години или някъде там, че заслужава да кара наистина добър автомобил.“

„Радвам се също така, че Ред Бул има толкова силна кола поради две причини. Първата е, че познавам голяма част от отбора. И втората, за Чеко, тъй като сега той може да дойде на състезание, знаейки, че разполага с болид, с който може да се бори за победа“, обясни Фетел

Немският пилот бе попитан също така дали е убеден в структурната цялост на гумите на Пирели. Неговият съотборник в Астън Мартин Ланс Строл отпадна в Баку след спукване на задна лява гума. Същият инцидент извади от състезанието и Макс Верстапен (Ред Бул). Разследването на Пирели установи, че причината е скъсана вътрешна страница вследствие на по-ниско налягане в гумите.

„Краткият отговор е, че не мога да кажа 100% да и не мога да кажа 100% не. Не мисля, че трябва да добавям нещо повече. Натоварванията са много високи и не винаги е лесно всичко да се получи правилно. Така че ако се търси перфектен продукт, от който всички да са доволни, това вероятно няма да се случи. Ще спра дотук. Казах достатъчно“, заяви Фетел.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.