Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не знам какво ще е бъдещето ми. Не съм говорил с...

Фетел: Не знам какво ще е бъдещето ми. Не съм говорил с Хорнер за връщане в Ред Бул

1581
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Следващите седмици и месеци ще определят посоката на работа в Астън Мартин не само за настоящия сезон, но и за следващите години, както и бъдещето на Себастиан Фетел, сподели самият пилот. За четирикратния световен шампион се говори, че може да се откаже още преди края на състезателната година. Появи се и слух, че Кристиан Хорнер е говорил с него да се върне в Ред Бул на неуточнена позиция, който Фетел също коментира.

„Договорът ми е до края на настоящия сезон. Очевидно годината не се получава така, както отборът се надяваше. Но мисля, че би било грешка да я отписваме напълно. Изминали са само три надпревари, правилата са нови, борим се с много неща по отношение представянето на автомобила ни. Мисля, че други екипи имат същите или подобни проблеми. Има много неща, които можем да разберем и научим. Предстоящите седмици и месеци ще са много, много важни, за да определим посоката на сезона, но и да сме наясно какво ще правим през следващите три или четири години“, заяви немският пилот.

„Според мен би било напълно погрешно да отпишем сезона, напълно погрешно. Та той току-що започна. Аз направих само едно състезание, което дори не завърших, така че може да се постигне сериозен прогрес. Според мен ще може да се направят по-точни преценки след няколко седмици и месеци. Атмосферата е добра, тимът има голямо желание да е в челото. В момента не е тайна, че сме назад, но се трудим упорито.“

„Не знам какво ще е бъдещето ми. Очевидно ще зависи от развитието на сезона“, коментира още Фетел

„С Кристиан не съм говорил от известно време. Не са верни тези приказки (за връщане в Ред Бул). Времето ще покаже. В момента съм съсредоточен върху планината, която се опитваме да изкачим (с Астън Мартин). Това няма да се случи за ден или месец, но ще изберем пътеката, по която да вървим нагоре. Тази задача фокусира цялото ни внимание.“

„Някой ден това пътешествие ще приключи и нещо друго ще започне, каквото и да е. Не съм сигурен какво точно. Определено няма да седна от другата страна, за да задавам въпроси на пилоти – не мисля, че това ми е силна страна! Да ми напомните, ако дори се доближа до подобна възможност! Да, мислил съм за бъдещето и преди да подпиша сегашния си договор. Много идеи имам, но кой знае?“, каза още Фетел.

В петъчната квалификация Себастиан се класира девети, а съотборникът му Ланс Строл бе 15-ти.

„Доволен съм от този резултат. Това ми е първото класиране в Q3 за 2022 г., за първи път през сезона и двете коли достигнаха Q2. В Q3 направих само един чист тур. При втория опит закъснях със спирането и излязох настрани на втори завой и след това имаше само червени флагове“, посочи Фетел.

Строл отбеляза, че темпото на неговия AMR22 е било добро. Той също допусна грешка, а след това прекъсването на сесията и дъждът повлияха и на негово представяне.