Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Няма как да бъде по-зле

Фетел: Няма как да бъде по-зле

2553
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел отпадна в първото си състезание за сезона след катастрофа в 23-та обиколка. Германецът пропусна първите две надпревари в Бахрейн и Саудитска Арабия заради COVID-19, а по време на тренировките не успя да направи голям брой обиколки след повреди по колата в петък и удар в съботната сесия. Фетел посочи малкото си обиколки с колата като една от причините за отпадането си днес, но потвърди, че и колата е трудна за управление.

Пилотът на Астън Мартин стартира надпреварата от 17-та позиция, след като дисквалифицирането на Алекс Албон от вчерашната квалификация го изкачи позиция напред на решетката. Той спечели едно място след потеглянето, но изпадна в 11-та обиколка излезе от пистата, с което бе изпреварен от пилотите зад него. С влизането на повечето пилоти за смяна на гуми, той се изкачи до 12-та позиция преди да катастрофира в 4-ти завой на 23-я тур.

„Очевидно опитах да изкарам всичко възможно от колата и поглеждайки назад вероятно натисках прекалено. Щом загубих контрол върху нея нямаше връщане.“

„Това че нямах много обиколки с колата направи нещата по-трудни. Разбира се, това бе отчасти, защото загубихме време с колата и след това заради инцидентите от събота сутрин. Това не помага, но съм сигурен, че нещата ще се подобрят. Няма как да бъде по-зле.“

След днешното състезание, в което Алекс Албон взе първи точки за Уилямс, Астън Мартин остават последни като все още са без точки в актива си. Въпреки това Ланс Строл постигна най-доброто класиране на отбора този сезон с 12-то си място. Канадецът получи 5-секундно наказание за инцидент с Валтери Ботас. Към него той получи и наказателни точки към суперлиценза си. При още три такива той ще трябва да пропусне надпревара.