Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел обмислял да се върне в F1

Фетел обмислял да се върне в F1

2901
0
Себастиан Фетел, Порше
Себастиан Фетел, снимка Порше

Себастиан Фетел е обмислял да се върне в F1. Четирикратният световен шампион призна, че понякога е „флиртувал“ с идеята да направи изненадващо завръщане в световния шампионат подобно на сънародника си Михаел Шумахер.

Фетел се оттегли от F1 в края на 2022 г. Германецът прекара повече от 15 години в световния шампионат с отборите на Торо Росо, Ред Бул, Ферари и Астън Мартин. Фетел спечели четири световни титли, 53 победи и 122 подиума. Всички тези постижения го правят един от най-успешните състезатели в историята на F1

Четирикратният световен шампион няма активна състезателна програма. Миналата година той се включи в Състезанието на шампионите, както и във Фестивала на скоростта в Гудууд. Фетел участва и в демонстрационно събитие на Ред Бул и кара шампионския си автомобил RB7 на пистата Нюрбургринг.

През последните месеци се появиха много спекулации относно Фетел. Според някои от тях, германецът е един от вариантите за заместник на Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион напуска Мерцедес в края на тази година, за да се присъедини към Ферари.

Фетел разкри, че все още се намира в много добра физическа форма. 36-годишният пилот разкри, че е обмислял да възобнови активната си състезателна кариера. Но от друга страна, той иска да балансира между времето на пистата и това, прекарано със семейството му.

В началото на седмицата Фетел направи първи тест с хиперкара Порше 963. Бившият пилот от F1 направи повече от 100 обиколки на испанската писта Моторланд Арагон. Това породи спекулации, че той иска да се включи в световния шампионат за издръжливост на ФИА и 24-те часа на Льо Ман

Фетел отново коментира темата за бъдещето си в моторните спортове. Германецът още не е взел решение по този въпрос въпреки слуховете за завръщане в F1 или участие в WEC.

„Разбира се, че мислиш за това и флиртуваш с него“, сподели Фетел пред RTL.  „Понякога се случва така, че [някое от децата ми] казва: „Татко, недей да правиш това, тогава ще те няма толкова много време. Наистина се наслаждавах на последната година и половина. Също така така много се наслаждавах на времето с децата ми. Надявам се, че те също го правят.“

„Може би настроението ми отново ще се промени, но в момента нещата все още вървят много добре. В календара на F1 има 24 състезания, което ограничава времето, в което да правя и други неща. Знам как бих искал да структурирам работата си, ако реша да го направя.

„Не смятам, че това е неприятно. Има и други интереси в живота ми. Това се отнася не само за хора и взаимоотношения, но и други неща, които ме интересуват и мотивират“, каза още четирикратният световен шампион.

Фетел допълни, че е разговарял с Тото Волф. Германецът обаче беше категоричен, че не е обсъждал идеята за завръщане в F1 с тима на Мерцедес.

„Говорихме по телефона. Разбира се, говорихме и за това, че в Мерцедес се случват много неща, но не и конкретно за това, че бих могъл да заема [мястото] на Хамилтън“, завърши Себастиан Фетел.