Начало Избрани Фетел : Иска ми се да нямаше причина да демонстрирам подкрепа срещу...

Фетел : Иска ми се да нямаше причина да демонстрирам подкрепа срещу война

1561
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Пилотът на Астън Мартин Себастиан Фетел се почувства принуден да покаже подкрепата си за Украйна. По време на тестовете в Бахрейн, той носеше специална каска с надписБез война„. Германецът сподели, че не би искал да има нужда от такова послание.

Във връзка с продължаващата война между Русия и Украйна, Асоциацията на пилотите от Гран при реши да покаже своята солидарност преди началото на новия сезон в F1.

В седмицата преди първото състезание в Бахрейн, пилотите от F1 се събраха за обща снимка на стартовата решетка на пистата Сахир. Всички те носеха бели тениски с надписБез война“ и стояха пред специален транспарант, придружен с украинското знаме.

Но Фетел отиде още по-далеч, след като използва специална каска, която повтаряше посланието и на която беше изобразен символичният за Украйна слънчоглед. Върху него бяха изобразени думите на класическата песен на Джон ЛенънImagine.

„Иска ми се да нямаше причина да демонстрирам подкрепа срещу война. Затова реших да използвам специален дизайн на моята каска“, каза Фетел.

Това е силен знак, с който показваме подкрепата си. Всички пилоти се събраха в сряда, тъй като взехме решение да докажем, че сме единни и можем да заемем някаква позиция.“

„Случващото се в Източна Европа е наистина ужасно. Чувствам го като кошмар, от който не мога да се събудя. Така че това е причината, поради която дизайнът на каската ми е доста прост, но ефективен. Затова реших да го направя по този начин.“

В долната част на каската имаше поредица от световни знамена, едно от които изобразяваше непризнатия регион на Севернокипърската турска република. Германският състезател беше принуден да премахне този флаг, след като Кипърската автомобилна асоциация подаде официална жалба до ФИА.

В долната част на каската има възможност да се поставят всички знамена на света, обясни Фетел.

„Не съм проверявал абсолютно всички флагове. Очевидно е имало някои дребни проблеми, които трябваше да се разрешат.“

„Премахнах един малък стикер, защото някои хора бяха много разстроени. Според мен това провали посланието, което бе с различна идея. Целият свят трябва да се обедини, за да се бори с войната. Мисля, че сме израснали във времена на мир и трябва много да ценим това нещо.“