Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Осмото място е като победа за мен

Фетел: Осмото място е като победа за мен

1761
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел заяви, че за него осмото място в Гран при на Емилия Романя днес е като победа. След всички проблеми, с които трябваше да се пребори екипът на Астън Мартин в състезанията от началото на сезона, първите точки са наистина добър резултат.

„Всъщност съм имал състезания, в които съм се качвал на подиума и не съм карал като днес“, призна Фетел

Германецът бе видимо щастлив от спечелените първи точки за екипа от Силвърстоун.

„За мен това си е като победа като се има предвид къде бяхме и какви са проблемите ни. Ако някой ми беше казал снощи, че ще се боря с Ферари и Мерцедес, щях да реша, че нещо е пушил и затова съм радостен.“

Фетел е особено доволен от факта, че работата на тима се е отплатила. Заедно с Ланс Строл, който взе още 1 точка за десетото място, са направили важна крачка напред с колата. Тя имаше промяна във връзката на пода с шасито този уикенд.

„Много години не съм оценявал работата на другите, по-малки отбори и какви усилия полагат, за да спечелят всеки пункт. А те работят наистина усилено по същия начин и план като големите“, отбеляза още бившият пилот на Ред Бул и Ферари.

В типичния си коректен стил Себ защити напълно и решението на рейс контрола да не разрешава ран използването на системата DRS в състезанието. Според други състезанието можеше да е по-интересно, ако можеха да използват системата по-рано.

„Не, не, мисля, че избраха точния момент и като условия и като време, защото условията наистина бяха вече добри“, бе категоричен Фетел.

Строл коментира, че уикендът на Имола бе позитивен за тима и че е страхотно и двете коли на Астън Мартин да са в точките

„Бях подложен на сериозен натиск по време на състезанието, да не споменавам променливите условия. В началото всички се бореха с прегряващи гуми на изсъхващата писта. С медиум имахме прилично темпо и се дръпнахме от влакчето зад нас“, добави канадският пилот.