Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел отхвърлил оферта на Ферари?

Фетел отхвърлил оферта на Ферари?

3796
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел е отхвърлил предложението на Ферари за едногодишен договор и по-ниска от настоящата му заплата, твърди италианският вестник Гадзета дело Спорт. За офертата съобщи Скай Италия преди около месец. Самият пилот наскоро сподели, че може да стигне до споразумение с екипа още преди да се е състояло състезание през 2020 г. Сега обаче се появи информацията, че не е одобрил предложението на Скудерията.

Според Гадзета дело Спорт офертата била за заплата от 12 милиона евро – малко над това, което Ферари плаща понастоящем на Шарл Льоклер. Понастоящем четирикратният световен шампион получава до около 40 млн. долара годишно. Смята се обаче, че нежеланието му да подпише е предизвикано от това, че офертата е само за 1 година, докато той иска контракт за поне два сезона.

В италианската преса се твърди също така, че от Ферари вече водят разговори с други пилоти. Сред тях обаче не е Люис Хамилтън. В Маранело смятали, че 35-годишният шесткратен световен шампион е твърде възрастен за място в Скудерията. Затова свели избора до други трима състезатели – Даниел Рикиардо (който е на 30 години), Карлос Сайнц (на 25) и Антонио Джовинаци (на 26). Договорите на пилотите съответно с Рено, Макларън и Алфа Ромео са до края на 2020 г.

Изтичането на договорите на Фетел и Хамилтън е сред основните обсъждани теми, докато Формула 1 е в принудителна пауза. Англичанинът привлече внимание, изтривайки от Инстаграм профила си пост, в който твърди, че няма намерение да сменя отбора си. Фетел пък отказа да даде каквито и да са подробности за преговорите си с Ферари.