Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел вижда принудителната пауза като възможност за поява на идеи за SF1000

Фетел вижда принудителната пауза като възможност за поява на идеи за SF1000

1423
0
Себастиан Фетел
снимка: Ферари

Себастиан Фетел вижда принудителната пауза, в която се намира Формула 1, като възможност за поява на идеи, свързани с развитието на Ферари SF1000. Немският пилот на Скудерията смята също така, че може да стигне до споразумение за нов договор с тима си преди сезон 2020 изобщо да е започнал.

„Има голям шанс да се наложи да вземем решение преди изобщо да се е състояло състезание. В момента изглежда като че ли няма да има надпревари чак до юни и дори юли. Основният приоритет е да се справим с настоящата ситуация. Всичко е на пауза и според мен нещата са еднакви и за нас, и за останалите хора. Не е като няколко дни след Австралия да сме си казали: „Добре, да говорим”. Нямаме обаче срок”, обясни германецът във видео конферентен разговор.

„Междувременно колата не се развива, но мисленето е разрешено. Затова виждам принудителната пауза като възможност, тъй като имахме известни проблеми по време на предсезонните тестове. Новите компоненти обаче няма да започнат да излизат от 3D принтера в момента, в който всичко заработи отново. Ще отнеме известно време.”

Фетел обясни, че въпросът с намаляване на заплатата му ще се дискутира в отбора

Той отказа да даде каквито и да е детайли: „Винаги съм взимал подобни решения извън полезрението на публиката. Няма сега да използвам тази тема, за да си лъскам имиджа.”

Четирикратният световен шампион е със семейството си в дома им в Елигхаузен, Швейцария. Става много рано сутрин и дори не мисли за мързелуване в леглото.

„Да лежа дълго време? Не е възможно с три деца. Досега имахме късмет с времето, което ми даде възможност да огледам къщата, да свърша някои изостанали неща в градината. Излизаме да пазаруваме, но иначе си стоим у дома. Имам нужното оборудване, за да тренирам. В момента съм по-добре физически подготвен, отколкото бях през март. Но да, започва да ме ръчка отвътре. Карането ми липсва.”

„Ситуацията е сложна. Трудно е да останеш търпелив. Някои мерки бяха разхлабени, но трябва да продължим да се държим отговорно. Сега е и време за размисъл и се надявам да продължим да ценим дребните неща.”

Наскоро Фетел се сдобил и с конзола, но смята, че му трябва още известен опит преди да се включи във виртуални надпревари.

„Все повече и повече приятели ме натискат да го направя. Не искам обаче да се излагам! Целта ми не е кариера във виртуалните състезания. За Шарл [Льоклер] е чудесно, че печели, за мен е най-вече забавление. Концентрирам съм повече върху реалността.”