Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел отказа да обясни защо не е пуснал Льоклер

Фетел отказа да обясни защо не е пуснал Льоклер

6984
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Себастиан Фетел потвърди, че в екипа на Ферари са имали отборна тактика да изпреварят Люис Хамилтън на старта в Гран при на Русия. Германецът използва въздушната струя на съотборника си Шарл Льоклер, за да мине пред пилота на Мерцедес.

Той дори мина и пред самия Льоклер, като Шарл изобщо не му пречеше да го стори. След което обаче не му върна първата позиция, за което по-късно бе помолен от бокса. Защо не го направи обаче Себастиан отказа да обясни.

„Честно казано не знам точно какво се случи, заяви Фетел, който отпадна след повреда. – Мисля, че имахме споразумение. Говорих с Шарл преди състезанието и смятам, че нещата бяха ясни.

Но може би съм пропуснал нещо. Ще говорим за това. Но не е нещо, което жаеля да споделям. Не искам да поставям тима в лошо положение. Но със сигурност за нас състезанието е разочароващо, защото искахме да завършим на първо и второ място.”

Самият Льоклер заяви, че с оглед на назначаването на виртуална кола за сигурност преди спиранията в бокса на пилотите на Мерцедес и на същинска такава след това, 3-ото място е било максималното.

„Аз винаги имам доверие на тима, каза Шарл относно отборната стратегия да изпреварят Хамилтън. – Тактиката ни беше да изтегля Себастиан и да бъдем на първа и втора позиция в края на правата. Ние направихме еднакви стартове и трябваше да си разменим позициите. Това в крайна сметка стана при спиранията в бокса.

В Мерцедес обаче още са много бързи. В състезанията те са много по-бързи спрямо квалификациите. В края ние бяхме бързи и определено имахме скоростта да завършим пред Валтери. Но беше сложно да го следвам. Когато го доближавах на 1.5 сек, всичко започваше да прегрява. Третото място беше най-доброто с оглед на излизането на колата за сигурност.”