Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел отказал на Макларън

Фетел отказал на Макларън

4156
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Спас Генев

Себастиан Фетел е отказал предложението на Макларън, твърдят немски медии. Ферари и четирикратният световен шампион потвърдиха вчера, че ще се разделят след сезон 2020. Днес следобед германецът водил разговори с Макларън, като шефът на отбора Андреас Зайдл поддържал силно идеята за привличането му в Уокинг.

Сред условията на Фетел било да не върши развойна работа по колата. От Макларън му представили плана си, според който трябва да се върнат до победи във Формула 1 за три години, считано от 2021-ва нататък. При това положение Себастиан решил, че не иска да е част от проекта.

Според близки до германеца журналисти той се оглеждал към Мерцедес и по-специално към мястото на Валтери Ботас. Договорите и на финландеца, и на Люис Хамилтън са до края на 2020 г. Смята се обаче, че оставането на англичанина е на практика договорено. Това прави присъединяването на Фетел много малко вероятно, най-малко защото разходът за заплати на двама многократни шампиони е доста сериозен.

Макларън пък щели в крайна сметка да вземат Даниел Рикиардо. Смята се, че австралиецът сам е потърсил контакт с тима от Уокинг, както и че сделката вероятно ще бъде оформена до уикенда.

Междувременно туит на Рено се оказа сред слуховете, заливащи Формула 1 от вчера насам. Тимът публикува в акаунта си снимка на Фернандо Алонсо от подиума във Франция през 2004 г. Испанецът отговори с кадър от трибуна от дните, когато караше за Рено. Това накара мнозина да се запитат дали размяната на снимки е просто закачка или намек за нещо повече.