Начало Избрани Фетел: Оттеглянето ми става все по-реално

Фетел: Оттеглянето ми става все по-реално

706
0
Себастиан Фетел, Астън Мартин
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел участва в последните си състезания като пилот от F1. Четирикратният световен шампион ще сложи край на кариерата си в световния шампионат след повече от 15-годишна кариера, изпълнена с успехи.

Малко преди лятната пауза Фетел обяви оттеглянето си от F1. Решението на германеца изненада екипа на Астън Мартин, тъй като британците очакваха той да остане за поне още един сезон. Съобщението на Фетел предизвика огромно раздвижване на пазара на пилоти във Формула 1.

Фетел постепенно започва да усеща, че времето му в световния шампионат приключва. Германският състезател отброява последните си участия в F1, които ще приключат след Гран при на Абу Даби.

„Оттеглянето ми става все по-реално“, сподели Фетел. „На Сузука бях малко тъжен след квалификацията, а в неделя бях малко нагоре-надолу и със смесени емоции, защото състезанието беше толкова различно. Това е наистина специално място, което ще ми липсва.“

„Не знам как ще е в Абу Даби. Очевидно от гледна точка на резултатите не мисля, че очакваме изведнъж да станат чудеса. Също така съм склонен да очаквам с нетърпение това, което тепърва предстои.“

„Вълнувам се от това, което предстои. Честно казано не е като да мразя Формула 1 и да се радвам, че ще си тръгна. Очевидно съм взел решението си и очаквам с нетърпение това, което предстои.“

Гран при на САЩ не е от толкова любимите състезания на Фетел. Въпреки това, надпреварата заема специално място в сърцето на германеца, който дебютира в F1 пред 15 години именно в Щатите и спечели една точка. За разлика от сега, тогава надпреварата се провеждаше на пистата Индианаполис.

„Да, абсолютно. Мисля, че в крайна сметка е чудесно място за посещение. Очевидно първото ми състезание беше в Инди, така че то има специално място в сърцето ми. Запазих монетата от един цент, която намерих в неделя сутринта преди състезанието докато тичах. Всъщност тя още ще е с мен. Поради това вярвам, че място е изключително специално“, добави пилотът на Астън Мартин.

Фетел коментира и предстоящата Гран при на Мексико. Пилотът на Астън Мартин има един полпозишън и два подиума на пистата Аутодромо Ерманос Родригес. Германецът се надява да помогне на отбора от Силвърстоун да надделее в борбата за шестото място при конструкторите с Алфа Ромео.

„Атмосферата в Мексико Сити е нажежаваща. Винаги ми е харесвало да идвам тук“, заяви Фетел.

„През последните няколко състезания постигнахме няколко наистина силни резултата, така че възможността да сме на шеста позиция в шампионата на конструкторите изглежда все по-реалистична.“

„Започвам последните си три състезания в F1. Въпреки всичко не съм загубил мотивацията си и искам да завърша с високи резултати. Като гледаме формата, която показахме напоследък, мисля, че ще успеем да постигнем целите си“, добави пилотът на Астън Мартин.

Съотборникът на Фетел Ланс Строл има само едно завършване в зоната на точките в Мексико Сити. Това се случи през сезон 2017.

„Мексико винаги е било едно от най-интересните състезания в календара заради предизвикателствата, които поставя надморската височина“, каза Строл.

„Подобрените състезателни качества на автомобилите тази година може да окажат положително влияние и върху състезанието, тъй като традиционно това е доста трудно място за изпреварване. Формата на отбора наистина набра скорост в последните състезания. Представихме се доста добре на последните няколко писти с висока сила на притискане. Влизам в този уикенд с голяма доза оптимизъм за добър резултат“, допълни пилотът на Астън Мартин.