Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Перфектна серия, но трябва да работим над KERS

Фетел: Перфектна серия, но трябва да работим над KERS

31
0
Себастиан Фетел

Световният шампион Себастиан Фетел остана изключително доволен от перфектното си начало на сезона с втората поредна победа в Гран при на Малайзия, но призна притеснението си около проблематичната работа на системата KERS.

За 17-и път в историята един пилот печели първите два старта през сезона и в последните девет случая това е водело до шампионска титла, а германецът се надява Ред Бул да запази добрата си форма. В момента той е лидер във временното класиране с 50 точки и 24 пред най-близкия си преследвач Дженсън Бътън.

– Можем да сме щастливи след днешния ден и да се опитаме да задържи тази форма за следващото състезание. Две победи от два старта – перфектно. Нямаше как се справим по-добре, но все още ни предстои доста дълъг път до края. Тепърва ще се разпределят много точки, затова сме здраво стъпили на земята. Уикендът в Китай започва от утре, каза Фетел.

Въпреки че във втората половина на старта в Малайзия той се състезава без системата KERS, основната битка се водеше зад него. Германецът призна, че ако не е могъл да използва технологията на старта, крайните резултати на Сепанг биха били други.

– Очевидно нещата не вървяха по план. Тогава KERS се върна и през цялото състезание я включвах и изключвах. Това е нещо, по което трябва да работим. Без KERS на старта всичко щеше да е различно. Тя ни даде това, от което се нуждаехме. Имахме малък проблем с нея и я изключихме, а след това отново я пуснахме, обясни пилотът на Ред Бул.

Изпълнителният директор на екипа Кристиан Хорнер поздрави световния шампион за силното и зряло каране.

– Той беше най-спокойният пилот днес – с позиционирането на болида, с контрола над състезанието, с работата на гумите, той просто направи това, което е необходимо. Имахме вариант за три или четири смени на гумите, но избрахме първата и Себастиан кара наистина много зряло днес. Той просто е опитен и забравяме, че е на 23 години, а с всеки старт научава повече и повече. А Марк (Уебър) направи чудесно завръщане (до четвъртото място) днес, каза Хорнер.