Начало Избрани Фетел: Предпочитам да отида в Батърст, отколкото в Лас Вегас

Фетел: Предпочитам да отида в Батърст, отколкото в Лас Вегас

1339
0
Себастиан Фетел, Астън Мартин
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел заяви, че би предпочел Формула 1 да се насочи към австралийската писта Маунт Панорама в Нов Южен Уелс, където се провежда ежегодното състезание Батърст 1000, вместо да се състезава в Лас Вегас.

Неотдавна F1 обяви, че от 2023 г. ще има трето състезание в САЩ. Градът в щата Невада ще се присъедини към календара заедно с Маями и Остин. Автомобилите ще се движат по участък от Лас Вегас Стрип. Преди няколко седмици стана ясно, че F1 е платила огромна сума пари за закупуването на парцел в Лас Вегас.  Хотелите, казината и неоновото осветление ще бъдат фон на новото събитие. Самата надпревара ще се провежда през нощта.

Но въпреки обещаните блясък и разкош на събитието, Фетел разкри, че би предпочел да се отправи към впечатляващата австралийска писта.

„Предпочитам да отида в Батърст, отколкото в Лас Вегас“, заяви Фетел.

„[Бихме могли] да вземем парите, които ще вземем във Вегас, и да ги инвестираме в страхотни писти, които вече съществуват. Това би било истинско предизвикателство. Мисля, че тази писта е чудовищна. Никога не съм бил там, но се надявам един ден да отида и да направя няколко обиколки.“

Маунт Панорама ще се нуждае от задълбочена работа, за да отговори на високите стандарти на ФИА за клас 1. Те са необходими, за да бъде подходящо място за провеждане на Гран при. Понастоящем трасето попада в категорията на клас 3.

Фетел не е почитател на Вегас

Пилотът на Астън Мартин се засмя, когато бе попитан за мнението си относно завръщането на F1 в световната столица на хазарта за първото състезание през 2023 г. Германецът като разкри, че не е фен на пустинния град.

Честно казано, бил съм във Вегас, призна Фетел.

Не ми хареса особено. Мисля, че е твърде оживено и хората се държат лошо. Нямам нищо против лошото поведение, но просто понякога отиваш твърде далеч. Вегас изглежда е гореща точка за хора, които просто отиват твърде далеч, когато вече не е смешно.“