Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не знае причината за счупеното окачване

Фетел не знае причината за счупеното окачване

3328
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел отпадна на много ранен етап от Гран при на САЩ със счупено окачване. Немският пилот на Ферари не потегли добре на старта и бързо губеше позиции. Той каза на тима си по радиото, че може би има някаква повреда. Не бе наясно обаче каква може да е тя, тъй като не претърпя удари в началото.

Малко по-късно задното дясно окачване на неговия болид се скърши и той спря. Фетел удари новопоставен в кривата на осми завой бордюр, но не бе убеден, че точно той е виновен за сполетелия го проблем. Рейс контролът бе взел тази мярка след квалификацията, за да не могат пилотите да пресичат напряко и да излизат извън определените лимити.

„Стартът ми бе приличен. Просто бях откъм мръсната страна на пистата“, сподели Фетел

„Нямаше къде да отида в първи завой. Липсваше ми и сцепление. Борех се с колата, особено в десните завои. Поведението й бе толкова различно, че попитах отбора дали не виждат нещо счупено. След няколко обиколки окачването се строши. Предполагам, че е имало проблем от по-рано. Не знам дали е свързано с пистата. Направихме толкова много обиколки… Защо се случи сега, а не в петък?“

Шарл Льоклер изкара доста самотно състезание на четвърта позиция. Той записа най-бързата обиколка в надпреварата на COTA и взе бонус точката за нея. Състезателното му темпо обаче не бе много силно.

„Не очаквах подобно нещо. Първата серия обиколки бе много трудна. Но ако съм напълно честен, нямам обяснение за това. Усещането откъм предна лява гума бе крайно странно. Трябва да го анализираме, тъй като никога преди не съм се чувствал така в колата. След това темпото не бе толкова лошо, но пак бяхме по-бавни спрямо момчетата в челото“, допълни Льоклер.