Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел призова за промяна на пистите и правилата

Фетел призова за промяна на пистите и правилата

2130
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Себастиан Фетел очаквано бе разочарован от решението на стюардите на ФИА да не разгледат отново наказанието му от Гран при на Канада. Днес те се събраха на Пол Рикар и приеха изложените от Скудерията доказателства и факти по случая.

След като ги видяха, стюардите стигнаха до заключението, че представените елементи или вече са им били налични при вземането на решението, или че не са значителни. След обявяването на становището на стюардите днес, Фетел призова за промяна на пистите и правилата.

„Всички са виновни, за да се стига до такива ситуации с наказанието ми, каза Фетел. – Всичко започна преди много време. Тогава се заговори за това дали някой пилот е пресякъл бялата линия или не. Оставете ни да правим това, което искаме.

Ако не сте доволни от начина, по който се състезаваме и караме, тогава направете различни трасета. Не правете паркинги с линии и бордюри по тях. Има твърде много страници и параграфи в правилата. Какво може да се промени ли? Просто изгорете тази хартия.“

Шефът на Ферари Матиа Биното добави:

„Няма съмнение, че във Ферари не сме доволни и разочаровани. Разочаровани сме заради нашия отбор, но и заради феновете на спорта. Случаят е приключен.“