Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел разочарован, но не се предава

Фетел разочарован, но не се предава

88
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел не финишира в Гран при на Корея, след като води от старта до броени обиколки преди финала. Техническа повреда в неговия Ред Бул го изхвърли от състезанието в решителен момент от борбата за короната във Формула 1.

– Моментът никак не е хубав, но състезанието бе трудно за всички ни днес. Бях начело на практика в цялата дистанция, контролирах темпото и внимавах с гумите – не объркахме нищо. Днес свършихме почти перфектна работа, както и вчера в квалификацията. Към края на надпреварата започна да става тъмно. Визьорът на каската ми бе със средно оцветяване и трудно виждах някои от неравностите по трасето или означенията за спиране. Момчетата обаче извъртяха цялата надпревара, така че вероятно е имало видимост – сподели германецът след финала.

Въпреки малшанса си днес той не губи надежда за битката за титлата, тъй като има още 50 точки за разпределение в оставащите два старта.

– Щеше да ни е далеч по-лесно, ако бяхме спечелили днес и двигателят не се беше строшил, но това е животът и понякога върви така. Ще наведем глави в оставащите състезания. Имаме много силен отбор, добра кола и знаем, че сме най-бързи. Довечера ще мога да си легна, знаейки, че направих всичко възможно днес и все още имам шанс – допълни Себастиан.