Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер на върха в предпоследния ден от тестовете

Льоклер на върха в предпоследния ден от тестовете

2270
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер с Ферари завърши на първо място в 7-ия предпоследен ден от тестовете на отборите от F1 на пистата Каталуня в Барселона. Постижението му от сутрешната сесия с гумите C5 – 1:16.231 мин, остана неподобрено следобед.

Втори се нареди Алекс Албон с Торо Росо също с най-меките продукти на Пирели, следван от Ландо Норис с Макларън (C5 Гуми). 4-и се класира Пиер Гасли с Ред Бул, който обаче следобед катастрофира и не завърши програмата на „биковете“.

Гасли беше в дълга серия от обиколки с гуми C2, когато излетя на много бързия 9-и завой и се удари в предпазните огради. При сблъсъка се откачиха предното и задното му крило, но пилотът се отърва без контузии.

Силен резултат записа и световният шампион Люис Хамилтън. Пилотът на Мерцедес с много по-твърдите гуми C2 записа 1:18.097 мин – 10-о време за деня. Което означава, че със същото количество гориво с C5 британецът теоретично би свалил 1.9 сек и би записал време от около 1:16.2 мин.

В сутрешната сесия Льоклер също имаше страхотно постижение с C2 гуми – 1:17.253 мин. Но се смята, че той е бил с по-малко гориво спрямо Хамилтън.

В следобедната сесия пилотите правеха основно състезателни симулации и затова рекордните резултати от сутринта не бяха подобрени.

Валтери Ботас кара в нея за Мерцедес също предимно с C2 в дълги серии и затова завърши деня с най-слабо постижение. Отборно пилотите на Сребърните стрели направиха най-много обиколки – общо 181.