Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: С екипа на Ферари охладняхме един към друг – старата любов...

Фетел: С екипа на Ферари охладняхме един към друг – старата любов я няма

4343
0
Люис Хамилтън, Себастиан Фетел
Люис Хамилтън и Себастиан Фетел; снимка: ФИА/F1

Себастиан Фетел призна, че в отношенията му с Ферари има промяна и с тима взаимно са охладнели един към друг. Германецът ще напусне Скудерията в края на сезон 2020, като това бе официално обявено още в средата на май. В интервю за Ди Цайт той разказа и какво очаква от присъединяването си към Астън Мартин през следващия сезон.

„Сезонът е труден, дори започнах да се съмнявам в себе си, след като дълго време не постигнах никакви успехи. Даже не е нужно да помни човек за всичко – достатъчно е да се сетиш за състезанието на Нюрбургринг. Тогава ми стана ужасно криво заради лошата надпревара на домашната писта.“

„Отборът е в трудна ситуация. Охладняхме един към друг – старата любов я няма. Но очаквам много от оставащите състезания, както и преди това“, обясни Фетел

Германецът постигна най-добрия си резултат досега през сезон 2020 в Гран при на Турция. На Истанбул парк той финишира трети и се качи на подиума. След това се пошегува, че Ферари взе най-много точки тази година в състезанието, в което шефът на тима Матия Биното отсъстваше от трасето и попита дали не е добра идея той да си стои в Маранело по-често.

Фетел сподели още, че новото начинание с Астън Мартин му дава нови възможности.

„Няма да можем бързо да постигнем успех. Убеден съм обаче, че там ще има съвършено различна атмосфера и нова цел – да помогна на тима да напредне. Аз обаче вече съм на 33 години и не планирам да се състезавам към 40-те. Реалната оценка на ситуацията ми остават между 3 и 7 години във Формула 1“, допълни четирикратният световен шампион.

Шефът на Рейсинг Пойнт (които догодина ще се превърнат в Астън Мартин) Отмар Шафнауер е убеден, че присъствието на Фетел ще помогне за прогреса на тима.

„Чрез него ще научим всичко – всеки детайл, независимо колко е дребен – необходимо за напредък. Надяваме се да ни покаже какво трябва да свършим, за да спечелим като него четири титли“, каза Шафнауер.