Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: С екипа на Ферари охладняхме един към друг – старата любов...

Фетел: С екипа на Ферари охладняхме един към друг – старата любов я няма

4312
0
Люис Хамилтън, Себастиан Фетел
Люис Хамилтън и Себастиан Фетел; снимка: ФИА/F1

Себастиан Фетел призна, че в отношенията му с Ферари има промяна и с тима взаимно са охладнели един към друг. Германецът ще напусне Скудерията в края на сезон 2020, като това бе официално обявено още в средата на май. В интервю за Ди Цайт той разказа и какво очаква от присъединяването си към Астън Мартин през следващия сезон.

„Сезонът е труден, дори започнах да се съмнявам в себе си, след като дълго време не постигнах никакви успехи. Даже не е нужно да помни човек за всичко – достатъчно е да се сетиш за състезанието на Нюрбургринг. Тогава ми стана ужасно криво заради лошата надпревара на домашната писта.“

„Отборът е в трудна ситуация. Охладняхме един към друг – старата любов я няма. Но очаквам много от оставащите състезания, както и преди това“, обясни Фетел

Германецът постигна най-добрия си резултат досега през сезон 2020 в Гран при на Турция. На Истанбул парк той финишира трети и се качи на подиума. След това се пошегува, че Ферари взе най-много точки тази година в състезанието, в което шефът на тима Матия Биното отсъстваше от трасето и попита дали не е добра идея той да си стои в Маранело по-често.

Фетел сподели още, че новото начинание с Астън Мартин му дава нови възможности.

„Няма да можем бързо да постигнем успех. Убеден съм обаче, че там ще има съвършено различна атмосфера и нова цел – да помогна на тима да напредне. Аз обаче вече съм на 33 години и не планирам да се състезавам към 40-те. Реалната оценка на ситуацията ми остават между 3 и 7 години във Формула 1“, допълни четирикратният световен шампион.

Шефът на Рейсинг Пойнт (които догодина ще се превърнат в Астън Мартин) Отмар Шафнауер е убеден, че присъствието на Фетел ще помогне за прогреса на тима.

„Чрез него ще научим всичко – всеки детайл, независимо колко е дребен – необходимо за напредък. Надяваме се да ни покаже какво трябва да свършим, за да спечелим като него четири титли“, каза Шафнауер.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.