Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с най-добро време след сутрешната сесия на Каталуня

Фетел с най-добро време след сутрешната сесия на Каталуня

2967
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Себастиан Фетел с Ферари постигна най-добро време в сутрешната сесия от първия ден от тестовете на отборите във Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона. Резултатът на германеца с гумите C3, които са средни по твърдост с жълт кант, беше впечатляващ – 1:18.161 мин.

За сравнение преди година най-бързият в първия ден на Каталуня Даниел Рикиардо с Ред Бул постигна 1:20.179 мин. И то с кола с по-голямо аерорптискане, но и при по-лоши условия и студено време. Днес на Каталуня е топло и слънчево. Фетел навъртя и най-много обиколки от всички – 72.

Второ време днес постигна Серхио Перес от екипа на Рейсинг Пойнт – 1:19.944 мин също с гумите C3. С по-твърдите C2 с бял кант зад него се наредиха Ботас с Мерцедес, Райконен с Алфа Ромео и Верстапен с Ред Бул. Тримата бяха събрани в малки разлики.

Финландецът излетя от пистата още в началото на деня и спря в чакъла на завой 5 и загуби около половин час време за подготовка. Това доведе до спиране на сесията. Кими все пак направи 46 тура след завръщането си на пистата.

Второто прекъсване дойде, след като Грожан спря на трасето преди последния шикан с технически проблем – загуба на налягането на горивото. Пилотът на Хаас направи най-малко обиколки от всички – 18.