Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с най-добро време и във втората петъчна сесия

Фетел с най-добро време и във втората петъчна сесия

36
0
Бей Марина,Сингапур

За радост на пилоти, отбори и публика втората свободна тренировка в днешния ден започна на сухо при идентични температури както и първата, въпреки по-късния час на провеждане. Както и днес следобед Себастиян Фетел и състезателите на Макларън отново показаха, че са добре подготвени за нощното състезание в Далечния Изток.

Както обикновено във петък работата на пилотите бе съсредоточена върху сравняването на двата типа гуми и новите елементи, дошли от фабриките на отборите. Себастиян Фетел отново постигна време, което не бе по силите на неговите конкуренти. Пилотът на Ред Бул подобри резултатът си от сутринта с повече от 2 секунди благодарение на супер меките гуми и даде сериозна заявка за постигането на победата в неделното състезание.

Втори на повече от 0,3 сек остана Дженсън Бътън от екипа на Макларън. Фернандо Алонсо пък показа, че болидът на Ферари се държи доста по-добре с по-меката смес и този път изоставането му спрямо първия бе малко повече от 0,5 сек. Марк Уебър остана на четвърто място потвърждавайки силата на Ред Бул в Сингапур, а пети остана Люис Хамилтън, който доста време бе начело преди слагането на втория тип гуми.

Много добре както и в първата сесия се представиха също така пилотите на Форс Индия. Пол ди Реста и Нико Хюлкенберг заеха шеста и седма позиция, а останалите състезатели в топ десет бяха Нико Розберг (Мерцедес), Фелипе Маса (Ферари) и Ромен Грожан (Лотус).

Михаел Шумахер (Мерцедес) и Кими Райконен (Лотус) завършиха сесията на 11-а и 12-а позиции, като финландецът бе прибран около 10 минути преди края на тренировката в бокса със съмнения за проблеми в хидравличната система.

Инциденти на прашното трасе почти липсваха, като единствено Бруно Сена от екипа на Уилямс стана причина за краткотрайно прекъсване на сесията.