Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с оферта от Астън Мартин

Фетел с оферта от Астън Мартин

5215
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел е получил оферта от Лорънс Строл да се състезава за тима на Астън Мартин през следващия сезон. Информацията е на немски медии, сред които Билд и Скай Германия. Новината идва, след като в Австрия през последните две седмици Хелмут Марко и Кристиан Хорнер неколкократно повториха, че място за четирикратния световен шампион в Ред Бул няма.

Всъщност идеята за връщане на Фетел в тима, с който спечели и четирите си титли, продължава да се обсъжда

Тя бе подсилена от срещата на Себастиан с Дитрих Матешиц миналата неделя. Възможността обаче се смята за наистина малко вероятна.

За сметка на това наблюдатели сочат Рейсинг Пойнт/Астън Мартин за напълно реалистичен вариант за Фетел. Амбициите на Лорънс Строл за тима са големи. Твърди се, че той вече е разговарял със Себастиан и сега се чака решението на немския състезател.

Бившият пилот от Формула 1 и настоящ шеф на DTM Герхард Бергер вярва, че сделка между Астън Мартин и Фетел е напълно възможна.

„Когато нещо се обсъжда в падока, това често означава, че сделката вече е сключена. Подобно договорка може да е единствената алтернатива за него да печели състезания“, обясни Бергер пред телевизия Сервус.

За Фетел обаче трябва да се освободи място в Астън Мартин

Поредната теория гласи, че Серхио Перес има клауза в договора си, позволяваща на Рейсинг Пойнт да прекрати предсрочно споразумението. Условието трябва да се активира до 31 юли и мексиканският пилот би получил сериозна компенсация.

Бъдещето на Фетел е сред най-обсъжданите теми във Формула 1. В средата на май той и Ферари обявиха, че ще се разделят в края на настоящия сезон. Смяташе се, че варианти за четирикратния световен шампион са Макларън и Рено. Тези отбори предпочетоха Даниел Рикиардо и Фернандо Алонсо. За Фетел би било сериозен риск да залага на Ред Бул, където искат да направят Макс Верстапен най-младия шампион в историята на Формула 1. Да чака дали все пак няма вариант в Мерцедес също е крайно несигурно. При това положение вариантът Рейсинг Пойнт/Астън Мартин изглежда още по-вероятен.