Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко отхвърли новите слухове за Фетел в Ред Бул: Няма място за...

Марко отхвърли новите слухове за Фетел в Ред Бул: Няма място за Себастиан в тима ни

1823
0
Хелмут Марко, Сирил Абитебул, Кристиан Хорнер
Хелмут Марко със Сирил Абитебул (вляво) и Кристиан Хорнер (вдясно); снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко отхвърли новопоявили се слухове, че Себастиан Фетел може да се върне в Ред Бул. Съветникът на тима от Милтън Кийнс бе категоричен, че в отбора няма място за четирикратния световен шампион. Приказките се появиха, след като немският състезател участва в предаване в началото на седмицата заедно с Кристиан Хорнер, Макс Верстапен и Пиер Гасли в телевизия Сервус, която принадлежи на компанията Ред Бул.

Фетел и Ферари обявиха през май, че се разделят в края на сезона. След това се заговори, че немският пилот може да отиде в Рено или Макларън. От Уокинг много бързо обявиха Даниел Рикиардо, а Рено потвърди вчера, че от 2021-ва в тима се връща Фернандо Алонсо. Той заяви, че все още не е взел решение за бъдещето си и търси среда, която да му допадне.

„Последните пет години изискваха огромна сила. Искам да открия място, което да ми доставя радост. Финансовият въпрос няма значение. Автомобилният спорт е целия ми живот“, допълни Фетел.

Появата му редом с Хорнер и Верстапен предизвика нови слухове за евентуално връщане в Ред Бул. Хелмут Марко обаче бе категоричен.

„Няма място за Фетел в тима ни. Имаме [Алекс] Албон и сме доволни от него. Освен това той е половин тайландец, а 51% от Ред Бул са притежание на тайландска фамилия“, заяви Марко.

„На мястото на Себастиан щях да си взема година почивка и щях да огледам нещата отвън. Може да се отвори някаква възможност, възможно е да придобие по-добра перспектива. Може и животът със семейството да му хареса толкова, че да реши изобщо да не продължава.“