Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел също не е очаквал преминаването на Бътън в Макларън

Фетел също не е очаквал преминаването на Бътън в Макларън

32
0

Пилотът на Ред Бул – Себастиан Фетел, разкри, че преминаването на новия световен шампион Дженсън Бътън в тима на Макларън го е изненадало не по-малко, отколкото всички останали.

„Mисля, че това бе изненада за всички. Браун GP, сега Мерцедес GР, бяха много, много силни тази година. Спечелиха и двата шампионата. Имаха много добра кола, добър отбор и затова винаги е изненадващо, когато един шампион напуска шампионския си тим.

Не се знае, дали нещата ще се променят напълно догодина, но така или иначе за Браун GP сделката с Мерцедес е нещо много позитивно, защото така те ще станат отбор на производител.Точно затова и бе изненада, защото догодина те със сигурност ще са силни. Макларън обаче също винаги са били. Тази година те се поизмъчиха малко, но мисля, че ако погледнем назад, те винаги са били силни.

Но мисля, че ще бъде интересно. Очевидно и двамата са англичани, а Макларън е английски тим. Люис познава отбора добре, тъй като е там от няколко години, а Дженсън тепърва стъпва там, така че ще видим“, обясни Фетел пред изданието „Autosport“.