Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се надява Мик Шумахер да довърши кампанията в Уилямс

Фетел се надява Мик Шумахер да довърши кампанията в Уилямс

1176
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка Мерцедес

Себастиан Фетел отново се изказа в подкрепа на Мик Шумахер. Четирикратният световен шампион се надява Уилямс да предпочете неговия сънародник при преждевременна раздяла с Логан Сарджънт. Фетел също така подчерта, че Мик е израснал много след напускането на Хаас.

Мик Шумахер може да направи изненадващо завръщане в F1 преди края на сезона. Германецът е един от потенциалните кандидати за мястото на Сарджънт. Американецът претърпя тежка катастрофа по време на третата тренировка. Това със сигурност е ядосало шефа на Уилямс Джеймс Ваулс. Британският специалист призова Сарджънт да подобри представянето си, ако иска със сигурност да остане в тима до края на сезона

Поредната катастрофа на Сарджънт повдигна въпроса относно бъдещето му до края на сезона. Вече е ясно, че той ще отстъпи мястото си на Карлос Сайнц след Гран при на Абу Даби. Но според последните слухове, младият американец може да бъде уволнен още преди Монца.

Кандидати за мястото на Сарджънт до края на сезона не липсват. Най-логичният заместник на американеца е Мик Шумахер. 25-годишният пилот е част от семейството на Мерцедес. Германският производител доставя силови агрегати на Уилямс от 2014 г. насам. Не трябва да се забравят и чудесните отношения между Ваулс и Тото Волф.

Мик Шумахер има предишен опит в F1, след като караше за Хаас в периода 2021-2022 г. После той стана тестове и резервен пилот в Мерцедес. Тази година Мик Шумахер кара за Алпин в WEC.

Волф се изказа в подкрепа на това Шумахер да довърши сезона в Уилямс. Същевременно Себастиан Фетел също се изказа в подкрепа на своя сънародник, с който е близък приятел.

„Ако решението беше мое, щях да предпочета Мик. Разбира се, аз съм малко пристрастен, защото той е мой приятел. В моите очи той е най-доброто решение“, сподели Фетел пред Билд.

„Мик има две години опит като пилот от F1. Той има е много добър в техническа гледна точка благодарение на на настоящата си роля като резервен пилот на Мерцедес. Той познава двигателя на Мерцедес и е узрял много като човек, откакто напусна Хаас“, добави четирикратният световен шампион.

Фетел подчерта факта, че Мик Шумахер познава всички писти, които ще приемат стартове до края на сезона (без Лас Вегас). Това също би наклонило везните в негова полза при евентуално освобождаване на Сарджънт

„Мик е добър състезател. Той е печелил във  Формула 2 и Формула 3, а това не е никак малко“, заяви Фетел.

„Сега той е узрял още повече. Сигурен съм, че може да впечатли в Уилямс. Трябва да се предвид, че за разлика от други кандидати той познава света на F1 и пистите. Това е голямо предимство.“

„Надявам се, че той ще получи шанс и ще може да покаже на какво е способен. Мик беше несправедливо заклеймен заради двете си години в Хаас. Разбира се, той допусна грешки, но и автомобилът не беше конкурентоспособен. Много хора имат погрешна представа за него“, завърши Себастиан Фетел.

Вторият потенциален кандидат за Уилямс е Лиам Лоусън. Новозеландецът обаче има договор с Ред Бул. Засега на изглежда, че австрийската компания би се съгласила да го пусне под наем в конкурентен тим. Очаква се Лоусън да получи титулярно място през следващата година.