Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се надява на добро класиране в последното си състезание с Ферари

Фетел се надява на добро класиране в последното си състезание с Ферари

2084
0
Фетел Ферари
Себастиан Фетел, снимка Ферари

Себастиан Фетел се надява да е в зоната на точките в последното си състезание за Ферари. Тимът от Маранело направи общо 107 обиколки в първите две свободни тренировки на пистата Яс Марина. И двете тренировъчни сесии бяха наблюдвани от пилоти от академията на Ферари. Робърт Шварцман бе в бокса на Ферари, докато Калъм Илот бе в този на Алфа Ромео. В същото време Мик Шумахер направи своя дебют във F1 с отбора на Хаас.

„Днес свърпихме добра работа. но имаме още какво да подобрим. Не успяхме да накараме гумите да работят по най-добрия начин. Мисля, че сме в същата позиция, каквато бяхме през миналия рейс уикенд. Ако успеем да направим перфектна обиколка може би ще стигнем в Q3. Благодаря на Шарл, че ще участва в надпреварата със специална каска. Това е последното ми състезание с Ферари и ще дам всичо от себе си да спечеля възможно повече точки“, сподели Фетел.


„Очаквах да имаме повече трудности на писта като тази. Този уикенд няма да бъде много добър за нас, но за момента сме по-бързи от очакваното. Трябва да намерим най-добрия баланс на болида и да подобрим работата с гумите. Също така ще опитам да извлека максимума и да запиша добро класиране в квалификацията“, заяви Льоклер.