Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се "оправда" за загубата на състезанието с 2 чайки

Фетел се "оправда" за загубата на състезанието с 2 чайки

49
0

Себастиан Фетел опита да се оправдае шеговито, че една от причините да загуби състезанието в Канада е била присъствието на 2 чайки на завой 1. Пилотът на Ферари не успя да настигне и изпревари Люис Хамилтън и завърши 2-и, като по думите му в началната фаза от състезанието е загубил половин секунда, за да избегне въпросните чайки-самоубийци.

„Имах голяма преднина в първата обиколка, която почти изгубих в последния завой и след това не беше никак лесно да задържа Люис до виртуалната кола за сигурност, коментира Фетел. – Бях малко разсеян и не мога да не го спомена – на пистата имаше две чайки. Мисля, че бяха двойка и искаха да се самоубият заедно. Бяха застанали на ейпекса при първи завой. На Люис явно не му пукаше и навакса доста, около половин секунда. Когато Люис дойде, те просто отлетяха. Не беше честно! Аз намалявам за животни, Люис не…”

Германецът навлезе в словесен спор с Хамилтън, но дебатът беше с подчертан хумористичен характер: „Усещам, че използваш чайките за извинение, отвърна му Люис. – Остави животинките, те са невинни. Всички видяхме, че отлетяха преди да пристигнеш ти. Бях планирал всичко, защото се разбирам със животните, като д-р Дулитъл. Казах им да бъдат там и те бяха.”

„Когато влизах в завоя, видях двойката глупави чайки да седят там напълно спокойни. Излетяха, защото болидът ми е червен и е лесно да го видят. Не е като твоят, който се слива с асфалта”, не му остана длъжен Себастиан.