Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Шокиращо е колко бързи бяха Мерцедес

Фетел: Шокиращо е колко бързи бяха Мерцедес

4365
0
Себастиан Фетел
снимка: Ферари

Себастиан Фетел заяви след Гран при на Австралия, че е шокиран от скоростта на Мерцедес в първия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Немският пилот на Ферари завърши четвърти, следван от съотборника си Шарл Льоклер.

„Изненадващо и шокиращо е колко бързи бяха Мерцедес, колко лесно им се получи всичко днес”, каза Фетел.

„Но ние трябва да гледаме себе си. Сега ще имаме няколко дни, за да разгледаме всичко, да прочетем информацията, да проверим всички събрани данни и да видим какво ще открием. Тестовете в Барселона преминаха наистина добре. Тогава нямах база за сравнение, но от самото начало казах, че този автомобил е много силен. Този уикенд обаче не се справих съвсем с него. Очаквах нещата да се подобрят в състезанието, но се получи обратното.”

„Не знам какво стана във втората част от надпреварата. Темпото бе ниско и впоследствие само се влоши. Макс [Верстапен] спря в бокса 10 обиколки след мен, както и Шарл [Льоклер], а те нямаха проблеми с гумите си. Не съм съвсем сигурен какво се случи, трябва да проверим. Може да сме имали други грижи. В някакъв момент питах какъв е проблемът, защо сме толкова бавни. Нямах сцепление.”

Междувременно Льоклер заяви, че напълно разбира решението на Ферари да наредят на пилотите да запазят позициите си на пистата. Във финалните обиколки на състезанието той попита дали трябва да остане зад Фетел. Отговорът гласеше: „Да. Намали, за да се отвори малка разлика.” Шарл се съгласи с инструкцията, а след финала заяви, че във всеки отбор има пилот, който „трябва да е номер 1 в ситуация 50-50”.