Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел щастлив за екипа, Уебър съжалява за недобър последен сектор

Фетел щастлив за екипа, Уебър съжалява за недобър последен сектор

57
0
Марк Уебър

Пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър ще стартират в утрешната Гран при на Великобритания от втора редица – позиция, която им дава сериозен шанс да се борят за победата в поредната надпревара от световния шампионат на Формула 1. Разликата във времената на двамата състезатели в Q3 бе изключително малка: едва 9 хилядни от секундата, така че двубоят и помежду им на Силвърстоун тепърва ще има победител.

Фетел заяви, че обиколката на Люис Хамилтън, с която англичанинът спечели първата позиция, е била феноменална и допълни, че не е могъл изобщо да достигне Мерцедес днес.

В крайна сметка аз останах доволен от моя тур, като борбата бе много близка и с Марк. Да видим как ще се справим с гумите утре и с управлението им. Днес съм щастлив за екипа. Фабриката ни е много близо до трасето и нямам търпение за състезанието – допълни той.

Уебър също каза, че съперниците от Мерцедес просто са на друго ниво в квалификациите – точно както бе и в последните няколко старта.

Разочароващо е да бъда изместен от Себ с такава разлика. Първата част на обиколката ми беше наред, но можех да се справя по-добре в последния сектор. Балансът ни за квалификацията е добър, както и за надпреварата. Състезанието би трябвало да е интересно, а ние можем да вземе добър резултат тук – каза още австралиецът.

Шефът на тима Кристиан Хорнер поздрави Мерцедес и сподели, че представянето на неговите пилоти бе страхотно.