Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел ще е с ново шаси в Испания

Фетел ще е с ново шаси в Испания

76
0
Даниел Рикиардо

Себастиан Фетел ще получи ново шаси за следващия кръг от Формула 1 в Испания, каза съветникът в екипа на Ред Бул Хелмут Марко.

От началото на сезона четирикратният световен шампион изпитва проблеми с RB10 след трудната предсезонна подготовка на тима. След като не завърши първото състезание за годината в Австралия, Фетел се качи на подиума в Малайзия, но в следващите два старта бе по-бавен от съотборника си Даниел Рикиардо, като завърши съответно на 6-то и 5-то място. Себастиан каза, че за момента австралийският му съекипник извлича повече от колата на Ред Бул. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обясни след надпреварата в Китай, че Фетел няма търсеното усещане за поведението на автомобила, което му създава проблеми във влизането в завоите и води до по-бързото износване на гумите.

Миналата седмица Хелмут Марко коментира пред немското издание Шпорт Билд, че екипът разследва дали причината за по-сериозното износване на гумите от страна на Фетел в сравнение с Рикиардо е в шасито. 

Вече е решено. В Барселона Себастиан ще получи ново шаси, защото понякога дори малка пукнатина може да доведе до сериозни последици – каза Марко пред немското списание Ауто Билд. – През 2010 г. Себастиан имаше проблеми в сравнение с Марк Уебър, но след промяна в шасито изведнъж всичко се оправи и когато възстанови увереността си, бе почти непобедим.