Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята, че в Мерцедес са имали късмет с тази тактика

Фетел смята, че в Мерцедес са имали късмет с тази тактика

3299
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Себастиан Фетел смята, че в екипа на Мерцедес са имали и късмет с тактиката на Люис Хамилтън с 1 спиране в бокса в Гран при на Мексико, което бе и изтеглено напред.

Британецът спря още в края на 23-ата обиколка. Но с поставените гуми хард успя да изкара до финала с конкурентно темпо и задържа лидерството.

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф определи избора на стратегия с 1 ранен питстоп като странен експеримент, който се е оказал успешен. Според Фетел шансът е изиграл важна роля за успеха.

„Ако трябва да сме честни, мисля, че нямахме скоростта, за да вземем победата, въпреки стратегията ни“, каза Фетел пред Sky Sports. „Люис нямаше какво да губи. Той опита нещо, което проработи за него. Очаквахме гумите да се износят напълно в края. Но за него нещата бяха добре.

При все че той трябваше да направи значително повече обиколки с тях. Това, че Валтери остана толкова дълго на пистата като мен с медиум, е потвърждение, че стратегията на Хамилтън беше голям риск. Мисля, че в Мерцедес имаха късмет, но имаха и повече скорост от нас.”