Начало Избрани Фетел: Строл и аз можехме да се справим по-добре

Фетел: Строл и аз можехме да се справим по-добре

652
0
Ланс Строл и Себастиан Фетел, Астън Мартин
Ланс Строл и Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел коментира събитията от спринтовата надпревара в Бразилия. Пилотът на Астън Мартин финишира на девета позиция, макар да потегли от дъното на колоната. Въпреки да намери място в топ 10, Фетел смята, че той и съотборникът му Ланс Строл са можели да се справят по-добре в кратката надпревара.

Фетел направи отличен старт и спечели няколко позиции в първите няколко тура. В деветата обиколка четирикратният световен шампион се опита да изпревари Строл на правата преди четвърти завой. Канадецът обаче затвори вратата зад себе си и не остави достатъчно място на съотборника си. Това принуди Фетел да мине през тревата и да бъде опасно близо до предпазните ограждения.

Пилотът на Астън Мартин успя да навакса загубеното време и дори продължи да напредва. В края на спринтовото състезание той изпревари Пиер Гасли за деветата позиция и почти стигна до зоната на точките. Инцидентът между Фетел и Строл бе забелязан от стюардите. Макар двамата да не се докоснаха, канадецът получи 10-секундно наказание и му бяха прибавени 3 наказателни точки в пилотската книжка заради опасно каране.

След края на квалификационната надпревара Фетел заяви, че не се сърди на Строл за случилото се. Пилотът на Астън Мартин се пита защо е било двамата да водят толкова оспорвана борба един срещу друг.

„Не мисля, че имахме контакт, но все пак бяхме много близо един до друг. Всичко стана за секунди. Аз влязох от вътрешната страна, но Ланс не ми остави никакво място. Затова излязох от трасето, което не беше никак приятно“, сподели Фетел.

„Минах през тревата, но за щастие успях безопасно да се върна на пистата. След това успяхме да работим заедно, което ми позволи на използвам страхотното темпо, с което разполагах“, добави пилотът на Астън Мартин.

Фетел смята, че било много по-разумно той и Строл да си сътрудничат повече в опитите да спечелят повече позиции.

„Това е тънка граница, защото се бориш се за позицията си. Очевидно е важно да се защитаваме. От друга страна, винаги се опитвам да преценя дали загубих повече време, отколкото можех да спечеля печеля. Освен това се опитваме да работим заедно като отбор“, продължи Фетел.

„Строл и аз можехме да се справим по-добре. Трябваше да се опитаме да си помагаме, за да можем да спечелим повече позиции и евентуално да се борим за точки“, завърши пилотът на Астън Мартин.

Строл от своя страна заяви, че няма никаква представа колко точно е избутал Фетел в тревата.

„Трябва да го разгледам отново. Не съм виждал видеото, така че вероятно не съм му оставил достатъчно място

Докато Фетел завърши девети, Строл остана 17-ти. Германецът вярва, че има шанс да спечели точки.“Имаме около себе си пилоти като Пиер Гасли и Кевин Магнусен. Не трябва да забравяме, че днес бъде различна дисциплина“, каза Фетел.

„Състезанието е доста дълго. От друга страна, темпото ни в дълга серия с обиколка изглеждаше наред, както и управлението на гумите. Затова се надявам, че и днес ще имаме шанс за точки“, завърши пилотът на Астън Мартин.