Начало Избрани Ръсел грабна победата в спринтовата надпревара в Бразилия

Ръсел грабна победата в спринтовата надпревара в Бразилия

4295
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Джордж Ръсел спечели спринтовата надпревара в Бразилия. Пилотът на Мерцедес потегли от трета позиция и показа отлична скорост на пистата в Сао Пауло. Втори и трети финишираха Карлос Сайнц (Ферари) и Люис Хамилтън (Мерцедес).

Времето на пистата Интерлагос отново беше сухо и слънчево и малко по-хладно в сравнение с втората тренировка. Температурата на въздуха бе 22 градуса, а тази на асфалта- 36. Вероятността за дъжд по време на спринта в Бразилия не бе голяма- 10%. Атмосферата бе прекрасна както на трасето, така и по трибуните.

Почти всички пилоти решиха да потеглят със софт, с изключение на Верстапен и Латифи, които бяха с медиум.

Магнусен направи феноменален старт, следван от Верстапен. Пилотът на Ред Бул защити позицията си от Ръсел и Норис. Зад тях се движеха Сайнц, Окон, Алонсо, Хамилтън, Перес и Льоклер. По-назад Гасли, Строл и Шумахер спечелиха няколко места. Албон загуби няколко позиции, както и състезателите на Алфа Ромео. Алонсо започна да губи скорост заради удар с Окон. Испанецът мина през бокса за смяна на предното крило, което се отчупи заради нов контакт със своя съотборник.

В третата обиколка Верстапен задмина Магнусен с DRS на старт-финалната права. Датчанинът загуби позиции от Ръсел и Сайнц. Същевременно Алонсо се оплака по радиото от поведението на Окон.

В шестата обиколка Верстапен водеше пред Ръсел, Сайнц, Хамилтън, Магнусен, Норис, Перес, Льоклер, Окон и Гасли. Алонсо бе последен след като смени предния си спойлер. Междувременно рейс контролът преглеждаше стартовете на Хамилтън, Жу и Рикиардо.

В деветия тур Перес се справи с Магнусен, докато Верстапен водеше пред Ръсел, Сайнц и Хамилтън. Строл пък не остави място на Фетел. Германецът трябва да мине през тревата, за да избегне удар. Обиколка по-късно Фетел мина пред съотборника си.

При преполовяването на спринта в Бразилия Верстапен се защитаваше от Ръсел в двете DRS зони. Зад тях Хамилтън настигаше Сайнц. Пети бе Перес, Магнусен, Льоклер и Норис. Ръсел направи още няколко неуспешни атаки срещу Верстапен. Същевременно бяха развети жълти флагове заради спиране на Албон в първи сектор на трасето. Пилотът на Уилямс отпадна от спринтовата надпревара в Бразилия.


В 15-тия тур Ръсел изпревари Верстапен на правата преди завой №4. Младият британец бе поздравен по радиото. Сайнц пък се защитаваше от Хамилтън.

Строл получи 10-секундо наказание заради случката с Фетел, докато Верстапен получи предупреждение да не минава през очертанията на трасето. В челото Ръсел започна да се откъсва, докато Сайнц и Хамилтън се залепиха зад болида на нидерландския си съперник.

19 тура след старта на спринтовото състезание в Бразилия Сайнц изпревари Верстапен на първи завой. Двамата имаха контакт, който доведе до отчупване на част от предното крило на RB18. Отпред Ръсел водеше с 4 секундна преднина. Магнусен заемаше седмото място, преди да бъде задминат от Норис.

В предпоследната обиколка Перес попита дали може да заеме позицията на Верстапен, защото се нуждае от допълнителна точка, но бе игнориран от Ред Бул. До края на спринта в Бразилия, Ръсел пресече пръв старт-финалната линия, следван от Сайнц и Хамилтън. Четвърти и пети финишираха Верстапен и Перес. Шести остана Льоклер. Пилотът на Ферари бе следван от Норис, Магнусен, Фетел и Гасли.