Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Положително е да демонстрираме толкова добра форма

Фетел: Положително е да демонстрираме толкова добра форма

2347
0
Шарл Льоклер, Себастиан Фетел
Шарл Льоклер и Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел се пребори за първата позиция на стартовата решетка в Канада. Немският пилот на Ферари изпревари Люис Хамилтън в самия край на квалификацията на пистата в Монреал.

„Много се радвам, беше страхотно. Иска ми се да повторя обиколката – заради чистото удоволствие”, заяви Фетел.

„Мина известно време (от последния полпозишън), а последните няколко надпревари бяха доста трудни. Така че е положително да демонстрираме толкова добра форма тук. Знаехме, че пистата вероятно ще ни пасне, но въпреки това трябваше да си свършим работата. Усещането в колата ставаше все по-добро и по-добро. Не беше лесно обаче с прекъсването и червените флагове.”

„Трябваше да се укротя малко в първите два завоя, тъй като намирането на сцепление не е просто. Но след това обиколката бе чиста радост. Болидът сякаш говореше: „Продължавай, давай”. Не бях сигурен накрая дали съм направил достатъчно и след това чух по радиото екипа да крещи: „Полпозишън”.

Фетел каза също така, че колкото и да е хубава първата позиция, основата част от работата е състезанието.

„Ще е много дълга надпревара, трудна битка да удържим съперниците. Но от стартовата ми позиция нещата изглеждат добре. Съперниците ще са бързи в състезанието, но ние ще сторим всичко възможно да се справим.”