Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Трябва да има причина нещата да се случват по този начин

Фетел: Трябва да има причина нещата да се случват по този начин

25
0
канада,Ред Бул,Себастиан Фетел

Съдба, проклятието на Марк Уебър или дори умишлени действия от страна на екипа. Такива не съвсем уместни причини се споменават от мнозина фенове за кризата, в която се намира световният шампион Себастиян Фетел. Едно обаче е сигурно – броени дни преди своя 27 рожден ден германецът може да забрави за своята пета поредна титла във Формула 1. Много по-важно за него в момента изглежда е да се установи, защо повредите в колата на Ред Бул се случват само и единствено с неговия болид.

„Трябва да има причина, нещата да се случват по този начин“, размишлява Фетел на своя собствен сайт. „И ние трябва да установим тази причина.“

И докато неговият тим шеф Кристиян Хорнер смята, че в момента „над Себастиян е застанал тъмен облак“, не малко фенове смятат, че Марк Уебър е прехвърлил проклятието, което тегнело върху него в петте години съвместна работа с Фетел.

Уебър бе официален гост на състезанията в Мелбърн, Монте Карло и Шпийлберг и именно в тези надпревари Фетел отпадна.

„Понякога си мисля, че Себ през тази година се е качил в моята кола“, майтапеше се Уебър в Австрия. Австралиецът страдаше непрекъснато от проблеми с надеждността в години прекарани заедно с Фетел в Ред Бул.

Още по-далече отива световният шампион от 1997 г. Жак Вилньов, който заявява, че Ред Бул залагали в дългосрочен план на младия и вечно усмихнат австралиец и едва ли не се опитвали да се освободят от четирикратния световен шампион.

„Той е 4-кратен световен шампион и изведнъж тимът започва да се държи с него по начина, по който се държаха до края на миналата година с Марк Уебър“, заяви наскоро Вилньов.

За Хорнер обаче това са просто неуместни спекулации.

„За Себ работят същите хора, които работеха за него и в предишните четири години, когато стана световен шампион“, заяви британецът след последното отпадане на Фетел.

Фактите сочат следното: през тази година Фетел е записал 1699,6 състезателни километра, докато Рикиардо е с 2350,3 км.

Германецът от своя страна се опитва да проявява оптимизъм, въпреки че напоследък му е трудно.

„Сигурен съм, че скоро ще решим проблемите си и ще направя всичко възможно да спечеля ценни за отбора точки“, обяснява Фетел, който със своите 60 точки е на пето място в класирането при пилотите. След провала в домашното за Ред Бул състезание в Австрия, германецът се надява да подобри представянето си в Гран при на Великобритания и Германия.

„Мнозина служители от нашия отбор ще са на трибуните със своите семейства. Надявам се да можем да ги зарадваме с представянето си“, заявява в заключение Фетел.