Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: В SF1000 има умни решения на проблемите ни

Фетел: В SF1000 има умни решения на проблемите ни

2137
0
Новата кола болид SF1000, снимка: Ферари

Себастиан Фетел заяви, че в новата кола SF1000 има умни решения на проблемите на тима от миналата година. През 2019 г. на автомобила на Ферари не достигаше притискане, като работата с гумите също не беше достатъчно добра.

Това водеше до много загуба на време в завоите и по-бързо износване на продуктите на Пирели в състезанията. Сега в Скудерията се надяват тези неща да бъдат коригирани. Новият болид е запазил концепцията на миналогодишния SF90, но по него има доста промени.

„Всичко по колата е много по-стеснено, каза Фетел по време на представянето. – Открихме умни решения. Нямам търпение да карам автомобила. По-вълнуващо e от това само да го гледаш.“

Биното с пилотите Льоклер и Фетел, снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че именно Фетел е първият избор за Ферари за пилот за 2021 г. Договорът на германеца изтича след края на тази година и засега не е подновен. Според Биното обаче е по-вероятно Фетел да остане в Маранело, отколкото да бъде заменен с Хамилтън.

„Мисля, че в момента Себастиан е нашият първи избор, каза Биното. – С него дискутираме нещата и ще продължим да го правим. Но със сигурност той е предпочитаният избор към момента. Засега не обсъждаме варианта Хамилтън, а сме се фокусирали само върху нашите пилоти.“