Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел в Торо Росо и догодина

Фетел в Торо Росо и догодина

48
0

В истинска сензация се превърна Себастиан Фетел на Хунгароринг. Немският пилот, който дойде на мястото на Скот Спийд в Торо Росо, привлече вниманието на целия падок и се озова в центъра на истинска медийна вихрушка. Иначе просторната Енергийна станция се оказа тясна да побере всички, желаещи да чуят какво има да каже Себастиан, за когото бе съобщено, че и догодина ще е пилот на Торо Росо.
– Разбрах, че ще карам в началото на седмицата, въпреки че разговорите започнаха преди това – обясни вчера Фетел, като явно не е подозирал тогава, че всъщност ще получи договор и за 2008 г.
Днес Фетел за първи път се качи в болида на Торо Росо, уверен в собствения си талант и решен да даде всичко от себе си, за да се представи на ниво. Той бе приветстван повече от добре от шефовете на екипа Герхард Бергер и Франц Тост. Те с не особено удоволствие все пак трябваше да отговорят на няколко въпроса относно разправията си със Спийд. Бергер пръв не издържа и заяви:
– Не искам повече и секунда да говоря за този човек. Скот Спийд е история.
По-рано през деня фенове, събрали се в центъра на Будапеща да наблюдават демонстрацията на екипа на Ред Бул, бяха издигнали няколко плаката, обявяващи Бергер и Тост за “нещастници” по повод уволнението на американския пилот. Скандалът помежду им избухна още по време на Гран при на Европа, след като Скот отпадна на първия завой в началото на надпреварата и се прибра в пита, където се скара с Тост.