Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Вярвам, че новата кола е крачка напред

Фетел: Вярвам, че новата кола е крачка напред

30
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Трикратният световен шампион Себастиян Фетел записа 102 обиколки в своето първо появяване на пистата през тази година, като подобри и времето на Марк Уебър от предишните два дни. Логично германецът бе доволен, въпреки че изостана на повече от секунда от най-бързия в третия ден, Фелипе Маса с Ферари. Целта на Фетел за новия сезон е ясна и той не крие, че ще се опита да защити титлата си, както успешно направи в изминалите две години.

„Много съм радостен отново да се кача в колата”, заяви Фетел след края на третия ден. „Главната цел бе да се запозная с новата кола и мога да кажа, че съм доволен и се чувствам добре в нея. Все още е трудно да се каже нещо повече, но важното е че за момента всичко функционира прекрасно и колата е надеждна. Нямахме никакви проблеми в първите дни. Що се отнася до скоростта мога да кажа, че за момента нещата изглеждат положителни. Вярвам, че сме направили крачка напред спрямо миналата година.

Трудно е да се направи сравнение с миналата година, защото тогава колите бяха доста назад в развитието спрямо сега. Но и гумите в момента са различни, имаме повече сцепление в бързите завои и освен това усещам и повече притискане, което показва, че колата наистина е подобрена.

Като цяло не се интересуваме от времената, за нас бе важно, да направим колкото се може повече обиколки. Трябваше да намеря отново своя ритъм и за радост всичко мина без всякакви проблеми. Записах малко повече от 100 обиколки, а Марк в първите дни също нямаше проблеми, така че сме доволни, че всички нови елементи по колата функционират перфектно.

Пистата се променя доста в течение на деня, следобед излезе вятър и като цяло това трасе не може да бъде индикатор за скоростта. Но е трудно още след първите изпитания да бъде смятан някой за фаворит. Защото може да стане така, че след тестовете един отбор да изпъква, а в Австралия всичко да се промени, защото пистата там е със съвсем различна характеристика.

Можем да кажем, че гумите са различни и дават повече сцепление, но по отношение на износването е трудно да говорим, защото трасето тук е доста натоварващо за гумите и освен това температурите не са особено високи.

Мисля, че целите ни са ясни, а те са да защитим титлите си. Все още обаче има много време дори до началото на сезона.”