Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел защитава Шумахер за инцидента със Сена

Фетел защитава Шумахер за инцидента със Сена

44
0
Барселона,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел изрази мнение в подкрепа на Михаел Шумахер, след като 7-кратният световен шампион бе критикуван за инцидента си с Бруно Сена по време на състезанието за Гран при на Испания. Германският пилот на Мерцедес нарече бразилецът, състезаващ се за Уилямс „идиот“ по време на комуникацията с отбора си и в последствие пред медиите в падока.

Според Шумахер първо Сена е сменил на два пъти своята траектория, което според правилника е нарушение и освен това е спрял прекалено рано, което пък не му остави никаква възможност да избегне удара.

„На нас маневрата на Михаел ни струваше много“, изрази съжалението си Кристиян Хорнер пред австрийската Servus TV. Той обясни ще отломки от колата на Шумахер са повредили предното крило и освен това били виновни за наказанието, което бе дадено заради активиран DRS по време на развети жълти знамена.

Въпреки това Фетел защитава своя детски идол.

„В подобни ситуации ние нямаме много време и когато на правата се получи толкова голяма разлика в скоростта между две коли просто нямаш време за реакция“, обясни Фетел, поставяйки се в позицията на Шумахер. „Смятам че това трябваше да бъде класифицирано в графата състезателни инциденти. За съжаление се случват подобни неща. Винаги можеш да си правиш интерпретации в последствие, но аз бих казал, че за тангото винаги са нужни двама.“

Спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг, от своя страна отказа да коментира ситуацията, но все пак обясни, че уважава решението на стюардите.