Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Забележително състезание!

Фетел: Забележително състезание!

3167
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел на подиума на Хокенхайм; снимка: Ферари

Ферари приключи поредния си труден уикенд от сезон 2019 г. във Формула 1 с подиум. Себастиан Фетел стартира в домашната си Гран при на Германия от 20-та позиция на грида, но на финала бе втори. Единствено Макс Верстапен бе пред немския пилот на Скудерията. Шарл Льоклер отпадна от надпреварата след излитане от пистата и удар в предпазна бариера.

Това бе десети подиум за Ферари тази година и пето класиране на Фетел в топ 3

„Забележително състезание! За мен бе удоволствие въпреки сложността му и известния лотариен елемент. Беше много дълга надпревара и не помня всичко, което се случи. На моменти бе ужасно трудно, особено с интермедиите на хлъзгавата писта”, сподели Фетел

„Още след старта и в първите две обиколки спечелих много позиции. След това бе трудно да вляза в ритъм, тъй като не се чувствах комфортно с интермедиите – износването им бе доста високо. Трудно ми е да кажа дали липсата на сцепление се дължеше на мокрото трасе или влошаване поведението на гумите.”

„Честно казано, в подобни стартове не можеш да разчиташ на нищо до последните няколко обиколки. Мисля, че бях някъде на осма позиция при излизането на последната кола за сигурност. Трябваше да се взимат страшно много решения, но като цяло останахме и на пистата, и в битката. Почувствах се по-добре със сухите гуми, когато започна да изсъхва и тогава наваксах наистина много.”