Начало Moto News Фетел защити Валентино Роси

Фетел защити Валентино Роси

30
0

Себастиен Фетел се изказа в подкрепа на Валентино Роси след инцидента между италианеца и Марк Маркес в Гран при на Малайзия от MotoGP.

Доктора и пилота на Repsol Honda се сблъскаха в 6-ата обиколка от надпреварата, след което Маркес падна, а Роси продължи и завърши 3-и. Стюардите разгледаха ситуацията след финала и решиха, че виновен за случилото се е състезателя на Yamaha, които е изблъскал умишлено с крак съперника си. Италианецът получи 3 наказателни точки, което означава старт от последна позиция във финалния кръг във Валенсия.

Според Фетел Роси е извършил „правилното нещо” на трасето срещу своя противник, като смята, че шансовете за титлата на Валентино са все още живи.

„Мисля, че той все още има шанс да спечели. Той е боец, заяви Фетел. – Това е в природата му, въпреки че след състезанието очевидно звучеше все едно, че се е предал. Той ще се бори и ще даде всичко, което има. Познавам Хорхе също така и Марк малко. Те са добри момчета, но Валентино постъпи правилно.”

Другият пилот на Ферари Кими Райконен също, заяви че се надява, че Роси може да се бори за титлата, наваксвайки изоставането си от наказанието в решетката. Ледения обаче не зае страна в случая кой е виновен за инцидента между Валентино и Маркес.

„Прочетох някои неща за инцидента и е малко странно това, което се случи, каза Кими. – Има си правила, но те мога да бъдат погледнати по много различни начини. Надявам се, че Роси ще има шанс да се бори за титлата. Ще бъде чудесно за целия спорт. Той свърши страхотна работа тази година. Ще има здрава битка в последното състезание.”