Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА ще следи пилотите с електронна система дали спазват ограниченията на пистата

ФИА ще следи пилотите с електронна система дали спазват ограниченията на пистата

47
0

Международната автомобилна федерация (ФИА) обяви, че за предстоящия уикенд за Гран при на Унгария пилотите ще бъдат наблюдавани с нова електронна система дали спазват ограниченията на пистата.

Проблемът с излизането от пистата с 4-те колела и печелене на предимство е постоянна тема на разговор в последните състезания и в квалификацията за Гран При на Великобритания няколко постижения на различни пилоти бяха изтрити, заради неспазване на ограниченията на трасето в завой 9 по време на обиколката си.

Така този уикенд в Унгария ще се използва специална електронна система, която ще ги следи при 4 и 11 завой. Освен това ще има нови бордюри и промени в зоната за сигурност.

„При 4 и 11 завой бе монтиран нов двоен бордюр и бе премахната изкуствената трева, се казва в съобщението на ФИА. – Зоната за сигурност зад тях обаче бе вдигната на същата височина. Монтирали сме специално устройство на 1.6 метра от ръба на пистата, и ако колата излезе и с четирите си колела на тези две места, ще бъдем алармирани.”

Освен промените при 4 и 11 завой, са сменени бордюрите и при завои 6 и 7, а преди това цялото трасе беше преасфалтирано.