Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА направи промени по трасето в Баку

ФИА направи промени по трасето в Баку

37
0

ФИА направи някои промени по трасето в Баку, след проблемите, които се появиха по време на първите свободни тренировки за Гран при на Европа вчера.

Бордюрите на изхода на завои 6 и 12 бяха премахнати, тъй като част от тях се откачиха и започнаха да създават неприяности за задна лява гума на колите. Те бяха заменени с боядисани имитации, което напрактика означава, че бордюри на тези места вече няма.

Отстранен е бордюра във връхната точка на завой 13, въпреки че той така или иначе не беше използван от пилотите. Махнат беше бордюра и на ейпекса на тесния ляв завой при излизане от пита

Изменен беше и входа на бокса, след като пилотите се оплакаха, че трудно го виждат, идвайки с висока скорост от последните завои. Затова бялата линия, която обозначава началото му, беше изтеглена още напред в самото трасе и преместена наляво, като нейното начало ще бъде маркирано със знак.

На пилотите няма да бъде разрешено да пресичат въпросната бяла линия при подхода към пита, а също така няма да могат да я настъпват по време на състезанието, ако нямат намерение да влизат в бокса.