Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА, F1 и организаторите обсъждат ситуацията със състезанието в Мелбърн

ФИА, F1 и организаторите обсъждат ситуацията със състезанието в Мелбърн

3499
0
Гран при на Австралия 2020
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Организаторите на Гран при на Австралия публикуваха съобщение, в което се казва, че в момента те обсъждат ситуацията около провеждането на състезанието с шефовете на F1, ФИА и Министерството на здравеопазването на страната.

Днес по-рано екипът на Макларън обяви, че член на тима е дал положителна проба при тест за коронавируса COVID-19. Тимът от Уокинг взе решение да се оттегли от участие в надпреварата. А това поставя под въпрос нейното провеждане изобщо.

Изпълнителният директор на състезанието Андрю Уестакът обяви, че на тест за коронавируса са били подложени общо 8 души от F1. 7 от пробите са били отрицателни, а една – тази на служителя на Макларън, положителна.

Очаква се заради извънредната ситуация, да има спешна среща, в която ще участват всички заинтересовани страни и ще бъде решено дали в крайна сметка Гран при на Австралия ще се състои или не.

Окончателното решение няма да зависи само от шефовете на спорта и ФИА

Главният здравен директор на щата Виктория Брет Сътън вече заяви, че ако има положителни тестове за вируса, това ще означава, че много хора от F1 трябва да бъдат поставени под карантина. И при това положение състезанието може да бъде отменено от него.

Според информация на Sky Sports, състезанието все пак ще се състои. Oстаналите 9 отбора били съгласни то да се проведе. Според BBC пък надпреварата ще бъде отменена.

Заради COVID-19 вече бе отложено състезанието за Гран при на Китай, което трябваше да се състои на 17-19 април.